bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

BLOGGFLYTT

Autre bloggportalIdag flyttar jag över min egna blogg till min och Jannikes nystartade bloggportal. Tack till alla er här på Glossfashion som gav mig chansen att blogga här och jag hoppas att ni läsare följer med mig till nya bloggen och att ni kikar in på nya bloggportalen Autre. KLICKA HÄR för att komma till nya bloggen och klicka på bilden för att ta er till bloggportalen Autre!

 

AnnonsPosta dina outfits på Autres streetstyleblogg

streetstyleblogg

I morgon lanseras den nya Österbottniska bloggportalen Autre. På Autre kommer det att finnas en streetstylebogg där vi publicerar outfitbilder som våra läsare skickar in till oss och bilder som vi tar på stan. Vill du att dina outfitbilder publiceras i streetstylebloggen i morgon under lanseringsdagen? Skicka då bilder på dina bästa outfits till oss på [email protected]

Glöm inte att länka till din blogg i mejlet så vi kan länka till dig från inlägget sen! 

Annons2 dagar till öppning av ny Bloggportal

Bloggare finlandssvensk modebloggHej på er! Jag har en super super suuuuuuuuuper spännande sak att berätta för er nu, AUTRE KOMMER ATT LANSERAS NU PÅ FREDAG!!! Så himla kul och spännande att äntligen få visa er vad vi jobbat med så länge! Lanseringen av bloggportalen tar verkligen upp all min tid just nu så ni måste tyvärr stå ut med att bloggen kommer att lida framtill lanseringen lite. Men på fredag kommer ni att hitta min och Jannikes blogg uppe på Autre och lanseringen av vår första Österbottniska toppbloggare!

Annars idag har det varit fullt upp med skola och sen var jag och Jannike på skolning med bloggverktyget. Så med två dagar kvar till lansering så återstår det en sen kväll med jobb för mig men det gör inget när jag älskar det jag gör. Tur dock att jag också har min underbara klippa Jannike med mig. ♥

 

AnnonsOutfits from May last year

1Lånade pojkvännens dator i går och kunde inte låta bli att öppna mappen Michelles där jag hittade en mapp med outfits från maj förra året. Fick plötsligt ett behov av randiga tröjor och blommigt mönster igen och framförallt SOMMARVÄRME. ♥

Festklänning inspiration

123 4Under sommaren har de flesta åtminstone ett bröllop och ett student/exmenskalas som de ska gå på, eller kanske ens egna? Mango har i alla fall super grymma klänningar för en ganska billig peng och i deras kampanj The Perfect Guest hittar man massor med inspiration. ♥ Kolla in hela kampanjen här.

 

I’m going to Italy babes ♥

1Wihuuuu! Om lite mer än en vecka åker jag iväg till varmare breddgrader, nämligen Italien! ♥

 

Världens största loppmarknad – Marché aux Puces

1234 5 6 7 89 1011
Under lördagen som vi spenderade i Paris besökte vi tidigt på morgonen den omtalade marknaden Marché aux Puces som sägs vara världens största loppmarknad med ca 150 000 besökare varje helg. Det var första gången som vi besökte marknaden och innan vi åkte hade vi kartlagt vilka av delar av den 7 hektar stora marknaden som vi skulle besöka. Marknaden är uppdelad i 14 olika marknader: Antica, Biron, Cambo, Dauphine, Django Reinhardt, Jules Vallès, le Passage, Malassis, Malik, l’Entrepôt, Paul Bert Serpette, des Rues, L’Usine & Lécuyer and Vernaison. Vi promenerade genom stora delar av marknaden men hade siktet inställt på Marche Dauphine där de hade ett utbud av det mesta.
Vi tog metron från stationen Chatelet som ligger strax utan från Louvren och steg av vid Porte de Clignancourt. När man kom upp från metron möttes man av en folkmassa som vallfärdade tomhänta på väg till marknaden och människor som kom bärandes på stora tromboner, fåtöljer och annan inredning från marknaden. Mitt bland allt folkmassan som rörde sig i snabb och ivrig takt framåt stod det försäljare i varje hörn som viskade ”Iphone 5” ”Chanel no5” och ”Gucci bag” när man gick förbi. Men när vi väl svängde av den stora gatan in på en lugn gata där alla försäljare ännu inte öppnat slutade det, dock fortsatte jag att hålla hårt i min väska eftersom man som turist är ett lätt byte för ficktjuvarna där.
Vi gick runt i någon timma ovetande om vilken marknad vi riktigt befann oss på trots att vi granskat kartan över området noggrant och planerat in vart vi skulle gå. Plötsligt hade vi gått in till Marche Dauphine utan att vi visste om det. Inne i Marche Daupine som i en stor hall med glastak fanns det på andra våningen små butiker med gamla böcker och plancher, porslin, smycken, kläder och märkesväskor och skor. Varje butik hade minst en Chanel väska och dräkt men till hutlöst pris. På nedre våningen var gammal inredning blandad med nya möbeltillverkare och butiker fulla med Louis Vuitton koffertar från tiden då det begav sig.
Det var super kul att se hela marknaden och vi köpte hem några gamla planscher och vinyler därifrån men tyckte att det till stor del var väldigt överpris på de flesta saker. På andra loppis och vintage butiker i Paris kunde man hitta samma saker men för betydligt lägre pris. Jätte kul att se allting dock och om man inte riktigt vet vad man letar efter fanns det ju allt på ett och samma ställe.

Outfit #113

123 4Photo: Magnus Blomqvist | Edit: me

Outfit: Jacket and shirt from H&M | Trousers, knit and shoes from Zara | Bag from Chanel

 

#113 | sp

1Photo: Magnus Blomqvist | Edit: me

 

La Maison Ladurée

12 3 4 4 5 6 7 88Jag har lite bilder att visa er ännu från Paris och visiten till Ladurée fick ett helt inlägg. På måndagen åkte vi tidigt till Champs Élysée för att besöka Ladurée. Fick med mig en låda åt mig själv och en åt min syster men helt UNDERBARA macarons. Måste dock säga att Ladurée inte har Paris godaste macarons men goda är dom. Vi satte oss ner i Jardin du Luxemburg  och hade en picknick med våra macarons, kaffe och smörgåsar. ♥