SKÖNHET: WINTER ESSENTIALS

Publicerad 19 januari 2013 av Gloss Magazine i Artiklar, Skönhet

SKÖNHET. Huden förändras hos de flesta under de kalla vintermånaderna och vi måste ändra våra skönhetsrutiner. Vi har samlat makeupen och hudvården du inte vill vara utan i vinter.

Av Jessica Ronnerberg

 

essentials

Glow

På vintern kan hyn ofta vara torrare och ser inte lika fräsch och pigg ut som på sommaren. Tillför lyster med MACs Cream Color Base i en färg som passar din hudton och få en subtil naturlig glow. Satsa på en krämhighlighter för att få en puderfri finish.

Motverka torra läppar

Ha med Cocoa Butter Lip Care Stick från The Body Shop i väskan för att återfukta läpparna flera gånger under dagen. Innehåller återfuktande oljor och anti irriterande ingredienser.

Vinter rouge

Rouget Sin från Nars är en varm bärig färg med diskret guldskimmer. Perfekt för vinterblek hy. Nars hittar du på bland annat asos.com och HQhair.com.

Wake me up!

Rimmels foundation Wake me up är perfekt året runt men speciellt på vintern när vi gärna vill ha både täckning och lyster. Ger en medium täckning och en naturlig finish.

Exfoliera mera

Var noga med att exfoliera för att hjälpa huden att göra sig av med döda hudceller och få en jämn hy med nya friska hudceller. Turnaround Concentrate Extra Radiance Renewer är ett exfolierande serum från Clinique som optimerar cellförnyelsen och får huden att se jämnare ut med mer lyster.

Pigga ögon

Ett säkert kort för att få piggare ögon är att måla vattenlinjen med en ljus penna. Välj en som är hudfärgad eller ljust beige, den ska inte vara vit eller gul. Idun Minerals Inliner i Sand är en perfekt färg som ger ett naturligt resultat.

Lätt färgad

Clarins liquid bronze  är en brun utan sol i flytande formula som ger en lätt färg med en fin glöd till ditt ansikte, perfekt om du är blek och bara vill värma upp hudtonen med en naturlig lätt färg.

Socker-skrubba

Skrubba kroppen en eller ett par gånger i veckan för att bli av med med torr hy och få en mjuk hud. En sockerskrubb är otroligt krämig och härlig och smälter och förvandlas nästan till olja i duschen. TVÅL Whipped Sugar Scrub i Pink Cotton Candy doftar ljuvligt!

Correct

Säg hej då till mörka ringar under ögonen med Bobbi Browns Corrector. En corrector som kommer i färger som neutraliserar det mörka området under ögonen. Kan användas som ensam produkt, men behöver du extra täckning kan du applicera en uppljusande highlightande concealer över.

Jojobaolja

Jojobaoljan är en fantastisk produkt med flera användningsområden. På vintern eller när du är extra torr och känner att din vanliga body lotion inte räcker till kan du smörja in hela kroppen i Jojobaoljan och huden blir genast mjuk med en fin lyster. Det är den olja som är mest lik den olja kroppen själv producerar och sägs därför ha en förmåga att tränga ner extra djupt i hudlagren. Kan även användas i ansikte på både torr och fet hy. Du hittar Jojobaolja i hälsokostbutiker eller online, där den oftast är billigare.

 Annons
Annons

Kommentera!