We are clever but we are clueless.

morgon morgon2 morgon3

isn’t south of stockholm so beautiful in the morning. realized how much I’ve missed it when I went on a walk with stina and had lapsing tea at alex close to nytorget.

10:55 - 2015-05-26
Annons
Annons

Text on a monday night.

I’ve been working on a short story that I got inspiration to write after hearing about some different love and delove stories, told by friends and people I’ve met during about four months. It’s in other words both true and false, and hopefully people feel like they can connect to any of the situations, or moments. It’s in swedish and I’m sorry about that.

lovpicture from Pinterest*

Ögonblick som inte spelar roll sen.

Vi skakar hand. Han är åtta centimeter längre än mig och luktar sololja blandat med hallon. Jag tycker inte att han verkar så speciell och pratar mer med hans kompis som är nyrakad och bredaxlad. Han sneglar över på mig när jag letar efter något i min väska, och solen skiner mig alldeles för starkt i ansiktet. Han kommer säkert bli kär i mig tänker jag och rufsar till håret med högerhanden så att han ska se födelsemärket jag har på halsen. Sen tittar jag åt andra hållet för att säga någonting till personen bredvid mig, och minnet av honom tynar bort när jag dricker rödvin på kvällen.

Han ler mot mig från andra sidan gatan. Jag är på väg för att köpa mjölk och snubblar till lite på en ljusblå långklänning som blåser i vinden. Jag är fortfarande nyvaken och ögonen är grumliga men ändå ser jag att det är han. Lutandes mot en mörkgrön militärcykel står han och väntar utanför The Hood där jag brukar dricka paradise smoothies när jag har råd. Jag vinkar bara ivrigt för att kompensera för att jag inte säger någonting. Sen går jag bara förbi. Obemärkt. Jag tänker att sådär fin var han bestämt inte förra gången jag såg honom.

Vi pratar på en pub som vi brukar hänga på i gäng. Som när en var tolv och satt i skateparker omringad av vänner och bekanta och obekanta. Han säger att han tycker om Bob Dylan och att äta spagetti på torsdagar. Jag säger att jag inte vet vad jag vill med mitt liv, och han tror att det är första gången jag berättar om det för någon. Jag låter honom tro det, även fast jag skulle kunna berätta det för vem som helst, när som helst. Jag tänker på att jag kan känna hans andedräkt och att jag kanske sitter lite för nära. Sen sitter jag kvar.

Jag pratar med hans vänner. Det är på en fest hos någon jag inte känner. Jag väser det mellan de opersonliga samtalen. På baksidan av ett hus. Jag säger att jag vill ha honom, fast jag inte ens erkänt det för mig själv än. Säger att jag inte vill ha någon annan. Sen säger jag det till hans kompis, och till en okänd, högt för mig själv ute på gatan och till min mamma i telefonen när hon ringer. Jag berättar det till och med för en tant som sitter och läser tidningen vid en busshållplats dagen därpå. Hon blir glad för min skull.

Vi somnar bredvid varandra. Klockan är fem på morgonen och han är så full att han knappt kan stå. Jag har druckit två öl och han har druckit nio. Vi är hos en vän och det finns bara en luftmadrass på golvet som vi lägger oss på. Rummet är fullt av människor som redan drömmer drömmar och mardrömmar, och min kropp skakar av trötthet. Ändå kan jag inte förmå mig att stänga ögonen. Jag låter blicken vandra över hans ansikte som han har placerat tio centimeter ifrån mitt. Sen skakar han till precis innan han somnar, som en gör när det känns som en faller. Jag ligger vaken i evigheter och försöker falla jag också.

Jag kysser honom på underläppen. Vi är i en annan stad i en annan tid och jag har samlat mod i fyra veckor. Han kysser mig tillbaka. Hårt och tryggt som om det bara var vi i hela världen. Sen reser jag mig upp och går. Han sitter kvar och följer mig med blicken och jag tänker att jag inte vill att han ska se hur jag ler när jag vänder mig om.

Han säger att han bara vill vara min vän. Hur han vet att vi bara kommer bli sårade och att det inte är värt det. Vi sitter i en säng, på ett rum med dörren låst och allt jag vill är att kyssa honom igen. Hårdare än förut. Viska saker som jag tänkt på och låtsas att vi är kvar i vår stad i en annan del av världen. Han säger att han blivit sårad förut, att han hatar förhållanden och jag spiller ut vitt vin på det gråblommiga överkastet. Han rör vid min kind och berättar att han tänker på mig. Att han vill ha mig också men att det bästa är om vi fortsätter vara vänner. Sen kysser vi varandra igen, och jag knäpper upp översta knappen på hans grönmönstrade silkesskjorta.

Jag reser bort i en vecka. Säger att jag ska tänka på allt annat än honom och vara någon annan och inte bry mig det minsta lilla. Jag tänker på honom ändå. På varför jag inte räcker till och på varför han inte ringer. Jag kollar mobilen en gång per minut för att se om han har skrivit. Somnar ensam i baksätet på en bil och vaknar lika ensam med en saltklump i munnen. Jag hör av mig fast jag lovade mig själv att låta bli, och dagarna bleknar när han inte svarar.

Kroppen blir förbannad. Inte sådär lite arg, utan så inihelvetes rosenrasande arg att den skulle kunna förvandlas till hulken och rycka upp ett träd från marken. Hjärtat förvandlas till en liten skadad klump som sväller och bedövas av adrenalin. Jag skriker sönder lungorna från toppen av ett berg. Dansar till jättedålig musik på en klubb någonstans och hittar en ung man som spelar gitarr och lutar sig mot en husvägg. Jag har sex med honom fast jag inte vet vad han heter och sen lägger jag mig i baksätet på bilen igen. Det känns lite bättre den gången, och jag skrattar åt honom fast jag egentligen inte vill. Det är hans fel att jag beter mig såhär. Fattar han inte det.

Han kontaktar mig och vill att jag ska komma hem. Skickar ett kort sms en söndagsmorgon när jag sitter likblek på ett café. Jag släpper allt och reser tillbaka. Tillbaka för att kunna sitta nära honom i en park under ett hustak och prata om någonting oviktigt. Tänker att nu har han ångrat sig och rör vi hans hand. Mina ögon är blå och inte lika grönguldiga som de brukar vara säger någon och jag vet inte vad de pratar om. Vi sover bredvid varandra den natten, tätt innästlade med läpparna tryckta mot varandra. Han stryker med handen över min nakna rygg som om den var gjord av guld och jag somnar under vakan av hans blick

Jag låtsas som att det tar slut när vi ses på en hemmafest i oktober. Han låtsas som ingenting och jag är inte längre gjord av guld. Jag står i badrummet och tittar mig i spegeln och ser ingenting annat än en trasig nittonåring med spruckna läppar. Det spelar ingen roll hur länge jag står där, spegelbilden är densamma och egorösten har förvandlats till en djävul som sitter på axeln till vänster. Han vill bara ha dig när du inte vill ha honom skrattar den och jag lägger händerna i mina hennamålade handflator innan jag säger det högt. Det är över nu fattar du det det har aldrig varit och kommer aldrig att bli ni. Allt känns bättre på en gång när jag uttalat orden, och jag sträcker på ryggen och återvänder till det bländande discoljuset i vardagsrummet.

Han kysser någon annan, i en folkmassa på en festival till ett liveframträdande av Coldplay. En kompis säger det till mig när jag sitter på hennes köksbänk och äter rostat bröd och jag kan inte svälja. Jag sväljer ändå och spelar oberörd för att jag känner mig så jävla blåst. Sen gråter jag inne på hennes toalett och sköljer ögonen med iskallt vatten för att det inte ska synas. Fattar hon att jag är svag kanske han också fattar det. Tänk om han skulle få det också.

Det tar slut på riktigt när han ringer mig en gång som inte är annorlunda än alla andra gånger, för att fråga hur har du det vad gör du när ses vi med silkesröst och jag väljer att inte svara. Jag vill inte förstå, inte höra om hans festivaler och inte dela av mina. Jag går ut på gatan i morgonen. Där finns bara duggregnet och busshållplatserna.

 

 

 

Annons
Annons

Baby just wear the flowers.

hej4hej5hej6check out this new 70s thingo I found at MinkPink. most expensive piece of clothing I bought in australia but worth every coin because I will wear it every day until it breaks. <3 to jeans jumpsuitz

Annons
Annons

About coming home.

systrarthe picture is taken in jess house about two weeks ago.

Its about a week ago I left australia now. honestly I don’t think the body’s mind is supposed to be able to realize the difference between two realities. I never feel like I left, although there is a something about thinking of the aussi life saying that it all happened. the more I think about it, the more I realize it did, but my state of mind was so different the brain can’t even tell once its back home. seeing a different reality from the one you are used to, I think is probably one of the most important things in the development of the self, and I didn’t realize until now.

anyway, stockholm spring is outside the window and although the sky is covered in clouds I wanna go out as quickly as possible. I will eventually bring the camera and post some swedepics and get going with the writing. also, me and jess are working on a post about aboriginal people’s situation in australia, including history and facts that I don’t think many people in sweden has heard about before. it will hopefully be up sometime next week.

adioz

10:07 - 2015-05-25
Annons

A small farewell.

finally I get to write whats true and whats not. for three months I’ve kept it a secret that me and ida were going to leave australia to go back to stockholm to live from the 17th of may. at the time I thought surprising everyone was a good idea and didn’t really think about the blog and the revealing of our lives from morning to evening. therefore, I wasn’t able to fully post anything about our farewell party, that was thrown at jessicas house about a week before we left. until now.

all the pictures belongs to Wanagi who’s photos I’ve posted here before. find his stuff here16486_10206037244077495_5382748469471574759_n11059664_10206037243957492_8362050590435965336_n 11113601_10206037244277500_3593439175050251281_nI have already revealed the midsummer fiesta – theme that me and stina came up with16989_10206037223796988_2721857281762173485_ndylan smith was there17400_10206037222676960_2237907627856520685_nin the backyard we lit two fires to keep the people warm 11205043_10206037222716961_1475524042236563244_n19601_10206037222756962_4703545427503946413_nnick+georgia1466111_10206037227037069_5285112101781211059_nstina had a thing going on making everyone pose like me. wasn’t too much fun ay1467491_10206037241557432_7618236638659312746_n 1904054_10206037236517306_2486250117175783227_n11137096_10206037235677285_725229631625066292_n 11259437_10206037236197298_3349433653949585692_nchuck came and had a gig10007007_10206037224837014_2598985535906628986_n10371392_10206037223276975_5694816514442223455_ntom hanged around the fire 10371392_10206037226357052_3402307257154096832_n 10383010_10206037234077245_4702201097274233622_nqueen of ze house to the right10383010_10206037238117346_3292782085788905575_n 10392340_10206037235237274_1344356852010943942_nme, chels and jess had a dance or two10403189_10206037224116996_847810386697607476_n 10403189_10206037234237249_5423600441491757065_n 10407759_10206037226797063_4459951223773795542_nreal flowers in her hair10408922_10206037240557407_2641359075525208491_njoseph was snuggled up10421328_10206037242917466_2548901475972924817_n 10423934_10206037239517381_2806753168833003471_n 10426071_10206037241957442_8453493836683762096_nchandelier 10460350_10206037224036994_4479929329680412452_nit also got smoky10941507_10206037229717136_3004493508403238458_nchella and max. I was so happy max made it since he lives in melbourne and hadn’t been in newi for long10989170_10206037237957342_8802695809983267595_n 10996383_10206037226637059_3133240374173949126_n 11009160_10206037230957167_3519142785562448540_nsome had goon and champagne in a corner11011014_10206037227397078_1580200133212799140_n 11011254_10206037231237174_2426461007691881469_n11259536_10206037231397178_7922108675702285899_n11071657_10206037231517181_647725843003751728_nLak and Josephine showed up in the kitchen!11011254_10206037243117471_1512196357043703464_nrob&jess + midsummer pole (?)11011289_10206037223476980_3478276814783096609_n 11013617_10206037233197223_639452553172702295_nkirsten and emma11014880_10206037232157197_1124964097171648259_n11052034_10206037242517456_2685836487314473182_nand it got late11063892_10206037224877015_6950092010309520009_n 11063892_10206037228437104_7062086446355872436_n 11071657_10206037229597133_8668896940375947828_nbest pals11108832_10206037232397203_6949571501911281851_n 11111627_10206037230117146_4096211354638037737_n11140397_10206037227117071_7357768937401109038_n 11144081_10206037230597158_7283951920331594624_nwe had a little shred with sangria and löv11147884_10206037239917391_5486340437887570826_n 11148448_10206037243877490_5400231847529501726_nshaun and jordan11148691_10206037239397378_7940789338667832801_n 11150880_10206037230077145_7642678592286136151_nbiggest prize a la flower crown went to april for sure (to the left)11164841_10206037233837239_5203183301229352261_n11209403_10206037240797413_2190743702507369716_n 11209511_10206037241797438_4303477606540882485_nthe dance floor was sick for a while11214084_10206037242957467_3443148322368617950_njess&jess11218603_10206037233717236_7867773880376879487_nand aida found the grass 11219329_10206037233637234_7796273660015945785_n11231259_10206037234957267_7349158562385658923_nI got to borrow jacobs coat and became a wizard11234002_10206037227837089_4568736601402076092_nlater, we danced around the tree (or pole or whatevs). frog dancing11234918_10206037223956992_478618150373245521_n 11252346_10206037224557007_6705511460247264233_n 11255395_10206037228717111_2661639148251012351_nit looked and felt like this11255461_10206037226037044_4730499391721856990_n 11255762_10206037225997043_336218316445005048_nlachlan boneo11255801_10206037238757362_6887696820760761170_n 11256866_10206037228117096_1726512382086976962_nBec11259207_10206037243677485_8441233637051159518_n11263921_10206037228957117_5140465454078786973_n10599470_10206037237757337_1134770524411353999_nI got kiss11265619_10206037225757037_6246110154467302620_n 11267746_10206037236757312_6572007733362716380_n 11269806_10206037241997443_2807730449758332915_n 11295586_10206037229637134_1351826064634563414_nida and I and stina tried to teach the snaps songs and the songs to sing once dancing around the tree. didn’t work out very well11295613_10206037228557107_3901049271823316618_nbut they went with it anyway 11295644_10206037241037419_2627784555853283116_n11329807_10206037238597358_491544707116103650_nfilled up the trash11329913_10206037238437354_130284810501608896_n11329929_10206037238237349_4461734495815078715_nafter that we had to start moving 11329998_10206037239117371_5209608407055377705_n11350635_10206037225117021_7264826916338517857_n 11351137_10206037232677210_2885238284566542420_nso we started saying farewell to the best of mates11351241_10206037228997118_4738342435061300122_n 11351283_10206037227517081_8114289888673265467_n11351406_10206037233037219_7577865972258933446_n 11351457_10206037234357252_5161876938302233943_nit also got very sad as the fairy lights were flowing11351461_10206037234877265_5458546147236378052_n11218871_10206037230437154_240956236584321068_nIt is for sure one of the most memorable nights of my life

Midsummer in the winter.

yayDSC_8105DSC_8106 DSC_8102we had a little midsummer celebration party last friday and I have been so busy with sleeping after that that I haven’t been able to post any pics until now. anyway, me and ida threw the party at jess amazing house and the three of us set up the garden and made it a mini doof kinda thingDSC_8113 DSC_8119 DSC_8117we asked all them aussies to put flowers in their hair, and then we made a sangria and some food. sam came firstDSC_8122 DSC_8127we also got to borrow heaps and heaps of fairy lights from shaun that we put up all over the garden and the tableDSC_8128 DSC_8130 DSC_8129and then these ones arrived, and they brought ze knäckebrödDSC_8135 DSC_8134DSC_8136gibbo was a bjuti and had decided to stay a bit longer in newcastle to come join the midsummer fiesta which was greatDSC_8137 DSC_8141 DSC_8142it was also a bit sad since stina leaves this country for the second time this wednesday, so she got to say goodbye to a lot of peopleDSC_8143 DSC_8145 DSC_8144we held a little welcome speech and then people had lasagna and wine and sung helan gårDSC_8148DSC_8151 DSC_8153it was freezing cold but people were happy anyway because we had fireDSC_8161 DSC_8162 DSC_8156tom was there! we only got to know each other recently when ida and I tried out a new café in town that he was working atDSC_8166 DSC_8167I sat next to shaun and tought him sweddoDSC_8169 DSC_8175 DSC_8173it got messy just in time for the rest of the guest to arriveDSC_8176 DSC_8184 DSC_8187lachlan said some words and jess shared the breadDSC_8188DSC_8189DSC_8191noone got the point of the knäckebröd though and started playing frisbee with it and stuff.DSC_8192DSC_8195 DSC_8193liam looked like he’d walked through the desertDSC_8198 DSC_8197DSC_8199queens of hair were placed in the cornerDSC_8211 DSC_8212DSC_8213 DSC_8215 DSC_8214me and crew were full and excited after the dinner and danced until 3 in ze morning. friends took heaps of photos as well of the actual so I will post them a bit later on

11:27 - 2015-05-11

Womankind.

there is a new magazine thats been released and its a new favorite of mine. its called womankind and its amazing. jess brought it to bank yesterday and we sat down and admired it for a bit in the sun. imageimageit is a feminist magazine and its filled with artworks, documentary tips, quotes, personality tests and other stories.imageno ads either, only beautiful pictures like this imageimageit is an australian magazine but you can get it anywhere in the world. start a subscription today for 100 dollars a year if you live outside austalia and 60 dollars if you want it posted within the country. klick HERE to get to their website

A midsummer nights dream and a giant piece of wood.

imageimage imagehey. today ida and I have a lil mission to plan a party. we’re gonna throw it all at jess house and it will hopefully be an evening to remember. the theme is swish midsummer fiesta and the basic point is to build a tree of flowers and to dance around it. and to have snaps and to eat eggs. now we’re bona go out for a walk to look for a giant piece of wood to make the tree out of, and get some wine for sangria.

p.s we wear cropped tops from H&M <3

Don’t mess with Melbourne. – part 2

so lets continue. the morning after cherry bar and all of that fun we met up with max, a newcastle friend that recently moved to melbz, in the cbd to have breakfastDSC_7702DSC_7706 DSC_7707we ended up at the little mule cafe. obviously made coffees one can only dream of but also a typical melbourne ”sit-on-craits-feelin” outsideDSC_7712 DSC_7723 DSC_7719after a brief catchup, we decided to meet up with the others in fitzroy. so we took the tram. the tram is deffo my favorite way to get around in the central parts of the city. in the cvd its even free for anyone to go!DSC_7724 DSC_7730DSC_7727we found an alley or two on our way to industry beans (coffee place I also recommended in melbourne guide part 1) to meet up with the othersDSC_7732 DSC_7735 DSC_7734they were half done once we got there. apparently the food is almost as beautiful as the coffee but I wouldn’t know. me max and ida took a seat outside. DSC_7743 DSC_7746 DSC_7745OBS major advice if you go to melbourne and you’re broke!! bring a thermos and fill it with tea or coffee and go out and sit next to a wall like this. its free I swearDSC_7750 DSC_7752 DSC_7756we all went to naked for satan, which is a rooftop bar/restaurant/cafe on brunswick street that I felt like Id already been to because it’s famous at websites like pinterest and tumblr and stuff. it was easy to see why. DSC_7758 DSC_7806 DSC_7818 DSC_7815the rooftop offers a view over the entire city and they serve afternoon cocktails if one likes those thingsDSC_7827 DSC_7825 DSC_7829we found a massive table suitable for us in the corner among the bricksDSC_7794 DSC_7804ioiowe never went back at night, but I’m pretty sure it’s even better then.ioio2 DSC_7870 DSC_7866 DSC_7872we moved on because me and ida had to plan a vegan dinner for the people we were staying at in spotswood. we ended up making eggplant and mushroom burgers with artichoke hommus, red onion and tomatoes <3DSC_7876 DSC_7886 DSC_7883next morning was anzac day (a national day of remembrance in Australia and New Zealand that broadly commemorates all Australians and New Zealanders ”who served and died in all wars, conflicts, and peacekeeping operations” and ”the contribution and suffering of all those who have served.”). people was out marching the streets and we walked past Lord of the Fries. also a place I never got to go to but that I’ve heard great things about. It’s a sneaky vegetarian sort of fast food restaurant that serves everything a burger place serves but without the meat. though, many people eat there and actually believe they have chicken or meat because the food is so well cooked and flavored. ioio3 DSC_7903 DSC_7907we met up with hedda and ellen and took the train to Abbotsford, which is another great and kind of ”secret” suburb of melbourne. it’s filled with cozy corner cafés, small shops and markets. we went for the best thing that part of town has to offer though:DSC_7924 DSC_7928 DSC_7930it’s called Lentil as anything, and its amazing. it’s basically a concept based on the thought that good food should be for everyone. anyone can go there and eat, order coffee and have dessert and then simply make a donation in a box when they leave. the food is all vegetarian and vegan, and there are at the moment five running restaurants in australia. DSC_7939DSC_7917 DSC_7925DSC_7931we got full and donated to the magic boxDSC_7949 DSC_7952DSC_7957we moved on to coffee stand for some afternoon tea and to talk about home and future and things. they have a cozy backyard and fine muffinsDSC_7958 DSC_7963 DSC_7970continued cappuccino cruizin to fitzroy to meet up with tina and max!DSC_8003 DSC_8002 DSC_7982we hadn’t seen each other once new years and it was great to catch upDSC_7986 DSC_7987we also got to meet poppy, a friend of tinas that is moving to sweden in a year to study.it was cool bumping into someone that actually knew something about the political situation of sweden etc.DSC_7998DSC_8008 I also liked her shirt.DSC_8018 DSC_8015 DSC_8022that night we went out to have dinner with gibbo close to brunswick street, and we ended up having mexican at los amates. its located on johnston street and they have killer enchiladas and beers for 3.90DSC_8045 DSC_8042 DSC_8051felt like the longest day in the world once we’d finished the dinner and gone to Section 8 in the cbd for a drink. would deffo recommend for anyone who’s going to melba and who’s into indie music and outdoor pubs. I felt a bit like I was in berlin and dunno if that was because of the european company or the surroundings DSC_8033 DSC_8029 DSC_8036 DSC_8034 DSC_8040poppy came n joined us and we got sparkly in the bathroom DSC_8056 DSC_8058DSC_8069 DSC_8064DSC_8065around 11 poppy came with the idea that we could go across the road to a club called lounge. one got to be pretty excited to keep up with the pulse in there because it was a bit if a mad house DSC_8071 DSC_8073 DSC_8075DSC_8076anyway, we danced to pretty hard electro music and embraced the last night in melbourneDSC_8088 DSC_8090just a little too late considering that we had to get up and go to the airport at 4.30, we left the club and poppy and tina to their destinies. we went and got food and then we crashed at gibbos for an hour before taking the uber to airport. it was a bjutiful trip until the final end although ida and I slept for a day or two when we got back